چاشنی
چهارشنبه, ۷ تیر ۱۳۹۶، ۰۲:۴۹ ق.ظ

چاشنی
وسیله ایست که بر اثر حرارت یا ضربه ، مواد حساس آن منفجر شده و باعث انفجار مواد نیمه حساس آن میشود. چاشنیها به دو دسته ، اشتعالی و انفجاری تقسیم میشوند.
1 – چاشنی اشتعالی : وسیله ایست جهت ایجاد شعله اولیه به مواد ، چاشنی اشتعالی یا از نوع ضربتی است و یا از نوع احتراقی .که نوع ضربتی و احتراقی آن حاوی مواد حساس به مقدار کم میباشد که بر اثر ضربه یا احتراق انفجار خفیف را باعث میشود ، و بر اثر این انفجار یا اشتعال ، مواد اطراف خود را منفجر میکند.مانند چاشنی خمپاره و گلوله توپ.
2 – چاشنی انفجاری : وسیله ایست جهت ایجاد موج و حرارت لازم برای انفجار مواد ، این چاشنیها در دو نوع یافت میشود(ساده ، الکتریکی)
الف)چاشنی انفجاری ساده :به چاشنی ای گفته میشود که با استفاده از فتیله باروتی میتوان آنرا منفجر کرد و لوله استوانه ای شکلی است که حاوی مواد حساس و نیمه حساس میباشد.(برای استفاده از چاشنی ساده ابتدا چاشنی را به پشت ناخن زده سپس فتیله را به آرامی داخل چاشنی میگذاریم و دور از صورت خودمان برده و با چاشنی تنگ کن سر آنرا پرچ میکنیم بعد سر دیگر فتیله را با زاویه 45 درجه بریده و آنرا آتش میزنیم.
ب)چاشنی انفجاری الکتریکی : چاشنی الکتریکی ،شبیه چاشنی ساده است و تنها تفاوت آن در سیستم انفجار آنست که این نوع چاشنی با برق 1/5 ولت منفجر شده و دارای دو سیم مثبت و منفی است و بر دو نوع (آنی یا نظامی ، تأخیری یا تجاری ) است.
۹۶/۰۴/۰۷